Matchrapport Uppsala - Eskilstuna

 
 
 
 
Det rådde kalabalik innan matchstart i EBS. Först blev Nanberg sjuk IGEN och väl framme i Uppsala så upptäckte Adam Ferm Forslund att han hade glömt sina griller hemma.
 
RIDÅ!
 
Men efter febrilt letande efter ett par skridskor att låna, fick man tillslut napp. Tack till Arvid som lånade ut sina griller! 
 

Den första halvleken bjöd på ett härligt böljande spel, där båda lagen skapade vassa chanser åt vardera håll.
EBS som annars har haft svårt med det offensiva spelat skapade lägen som aldrig förr i den här matchen. Närmast inledningsvis var Robin Antsvee, som hade ett friläge. Dock var målvakten i Uppsala gjorde en grym räddning.

 

Istället var det hemmalaget som  tog ledningen efter dryga kvarten.Tempot var relativt högt, så pas högt att domarna hade svårt att hänga med i svängarna..

EBS 1-1 mål kom som en skänk från ovan, när Martin Östlund sköt ett skott som inte såg ut att vara sådär jättehårt , rakt upp i nättaket från 35 meter som målvakten kanske skulle ha tagit.

Uppsala tog tyvärr omgående kommandot igen, när man återigen tog ledningen via ett hörnmål. Uppsala hann även att näta två gånger till innan det var dags för halvtidsvila.

 

 

I den andra halvleken spelade EBS upp sig betydligt. Inte för att man var dåliga i den första men man såg vassare ut än på länge. Man vaskade fram chanser på löpande band , tyvärr storspelade hemmamålvakten flertalet gånger.

Martin Östlund gjorde EBS och sitt andra mål för dagen och man kände att man var Uppsala i hasorna.

Efter en liten chansning offensivt för att göra mål nummer tre och fyra så kunde Uppsala tyvärr kontra in 5-2. Målet kändes otroligt orättvist. Men EBS gav sig inte utan kamp, Oscar Larsson ordnade straff som sedan Adam Ferm-Forslund bombade in reduceringen till 5-3.

Men närmare 5-3 kom man inte. Bara att gratulera Uppsala Bois till segern och matchens spelare var Uppsalas star player, Patrik Eidenert.

 
Närmast så spelar EBS redan imorgon mot Katrineholm, på Backavallen klockan 19:15.
 
 
 
 
Sammanfattnng av matchen:
 
# Alltid någon sorts rabalder när EBS är på túrne, är det inte hjälmar , matchställ som saknas så är det skridskor. Succé!
 
# Matchen var verkligen ett fall framåt. Det börjar se bättre och bättre ut för EBS del.
 
# Man får hoppas att Nanbergs sjukdomshelvete snart slutar...
 
# Martin Östlund ser även han ut att börja pricka in storformen.
 
# Elias skridskoåkning är fantastisk att se på.
 
# Varför är kaffet så beskt när Ole brygger det?
 
# Succédraget med tre anfallare var lyckat.
 
 
 
Bäst i EBS:
***** Pierre Turborn 
**** Elias Andersson
*** Simon Iwarsson
** Martin Östlund
* Sebastian Gustavsson / Jonas Thilen/ Adam Ferm-Forslund/ Marcus Wahlström
 
 
Mål :
Martin Östlund 2
Adam Ferm-Forslund