Grattis Rogga!

Ja.
Rogga har fyllt år. Vi på redaktionen tror att han blir 21 eller kanske 22, max 24.
Vi har snappat att han har köpt en vovve.
Imorgon väntar hundskolan kl 18:00.
Vi saluterar Rogga med ett hurra! Hurra hurra!
Rogga själv tar det hela med en klackspark.
- JA , jag har tagit det piano hela helgen. Min mor och flickvän har burit runt mig mest  hela helgen, säger Rogga som själv inte ville avslöja mer än att helgen har varit en súcce på alla fronter.
Grattis Rogga!

Nattuggla.

EBS har haft lite kontakt med ett par spelare i form av Filip Bruno Johansson och Sebastian Lillberg. Dom båda spelade i EBS säsongen 10/11 och spelade förra säsongen i Västanfors som sedemera trillade ur Allsvenskan.
Håkan Ljungqvist har haft kontakt med dom båda i Mars och har väntat med deras bestut. Tyvärr för EBS del verkar det som att Köping drar den längsta lotten den här gången.

***

Pierre Turborn väntar med spänning på hur det kommer se ut i ledarstaben i EBS.
Enligt försvarsjätten själv är han lite tveksam hur det kommer se ut och det är därför han väntar med ett beslut om vart han ska spela 2012/2013.

***

Och så har vi Jonas Östlund som vi hoppas kunna presentera inom kort här på bloggen. Det är bara en tidsfråga innan han är spelklar för Eskilstuna BS.

***

Peppe Winbäck är en drämförstärkning och vi här på Redaktionen hoppas att han skriver på han med.
Enligt uppgifter så har Peter Pottan Potkonen startat en övertalningskampanj " PeppeKomHem".
Johan Swisserosten Englund har lovat att bära hans bandytrunk hela säsongen om han skriver på.Vi och hela Eskilstuna hoppas det funkar.

****
Klara in:

Eric Olsson - Köpings IS

Rykten in:
Jonas Östlund - KVBS ( skriver snart på för EBS)
Pierre Turborn - Köpings  IS ( Hoppas han kritar på...)
Anders Grinder - Köpings IS ( 50-50 om han ansluter till EBS)
Anders Kvist - Köpings IS ( Vilken bonus om målkungen återvänder till EBS)
Peppe Winbäck - Tillberga ( Skriv på!!)
Sebastian Lillberg - Västanfors ( Klar för Köping?, bestämmer sig på Tisdag)
Filip Bruno Johansson - Västanfors - Avskriven , Klar för Köping.

Klara ut:
Tomas Norlund - Slutar. Fortsätter dock som ungdomstränare i klubben
Klas Modin - Slutar. fortsätter förhoppningsvis som ledare i A-laget.
Michael Turborn - Slussens BK
Rykten ut:
Mattias Kåbring - Räcker tiden för familjefadern? Vi hoppas det!

****

För den som är intresserad kan vi meddela att det finns en del spelare att följa på twitter.com

För att följa Martin Östlund söker ni på @Martinoslund
För att följa Jonas Östlund söker ni på @JonasEastlund
För att följa Johan Englund söker ni på @JohanSEnglund
För att följa Magnus Lindholm söker ni på @Mangelicious82


Det var allt för idag.

***

Förnuft till fånga.

Sv bandyförbundet gick igår ut med detta:
Tävlingskommitténs (TK) förslag om serieindelningen för div 1 herrar (sex grupper) som publicerades på hemsidan den 11 april redovisar en omfattande svarsfrekvens från berörda föreningar. Majoriteten intar en negativ inställning till TK:s förslag där ett dominerande antal lag avvisar alternativet med hänvisning till negativa konsekvenser för underliggande divisoner, sämre status på div 1, ojämnt antal lag i serierna med mera.

TK har med anledning av ovanstående synpunkter beslutat att inställa förslaget om sex  div 1-grupper. TK återgår därmed till 4 x 10-lagsserier enligt gällande tävlingsreglemente. Berörda föreningar skall till TK: s Arne Eklöf, mail arne.eklof@svenskbandy.se inkomma med synpunkter på serieförslaget (4 x 10 lag) senast den 5 maj 2012.

Så här ser grupperna ut nu:

Vad kan man säga om detta då?

Jo, att SvBF tog sittt förnuft till fånga och skrotade den mindre bra íden om att ha 6 division 1 grupper. Samt att Grängesberg,Lesjöfors och Slottsbron får börja om i division 2.

Gött!

****

I den Norra serien lär det handla om 2 lag som ska slåss om två första platserna. Skutskär och Västanfors är väl skyhöga favoriter.

***

I den Västra serien finns det EBS relaterade spelare i form av Johan Sundvall och Joakim Svensson i Skövde och Michael Tuben Turborn. Kommere bli intressant att följa den serien. Kålland och Otterbäcken lär bråka om förstaplatsen.

****

I den Södra tror vi att Derby har ett fantastiskt läge att ta klivet upp i Allsvenskan igen. Man får ingen skrämselhicka när man går igenom lagen direkt.

***
I Eskilstunas egna serie tror vi såhär att den komer bli oerhört jämn.#Djurgårn har kvalat till Allsvenskan i 4 säsonger i rad. Det råder dock en tystnad om läget i truppen just nu. DIF är alltid farliga. Svårslagna på Spånga IP.

# AIK gjorde en okej säsong som var. Man verkade om man ser till resultaten att man var ruggigt ojämna. Spela oavgjort mot seriesgrarna och man åkte på pisk mot luftslottet Lesjöfors. Blir man stabilare kommer man top 3.

#GT 76 var dödsdömda av dom flesta förra säsongen men krigade sig kvar på ett bra sätt. Gubbängens isbana är jobbig att beträda då den är lika trång som sardinburk.

#Anonyma Norrtelje vet ingen vart man har.

# Tillberga U är ett stort frågetecken då A-laget har drabbats av massflykt. Hela Eskilstuna hoppas iaf att Fosshaug kommer till Isstadion i Eskilstuna.

# Nitro Nora tror vi kommer att antingen komma etta eller tvåa när säsongen ska summeras om ett år. NN är ett lurigt bandylag.

# UNIK som trillade ur Allsvenskan har nog bara ett mål. Att studsa upp och tillbaka till den näst högsta serien. Allt annat är ett fiasko.

# Uppsala BoIS kommer att överaska många och vi tror att man kommer någonstans i mitten av tabellen. EBS ikonen Martin Ekman som numera spelar i Bois kommer stänka in mål.

# EBS kommer kämpa med näbbar och bandyklubbor att för att hålla sig kvar.

# Världsmästarna i att vara unga, har lärt sig en viktig läxa efter förra säsongen som i långa stunder var tung. Ja vi talar givetvis om unga Helenelund .PÅ Sollentunavallen plockar man många och i och med det kommer man på en top 5 placering.


Vad tycker ni om den nya serieindelningen?