Matchrapport EBS U - Huddinge BK

Vilken pangkväll för bandy det var igår! Ett par plusgrader och snålt med blåst för att vara på isstadion.

Succé!

Matchen började trevande och storpubliken fick inte se någon gladbandy direkt till en början.

Dock så skulle EBS U ta ledningen i matchen genom Nanberg  i den 20 minuten ,på ett patenterat friläge. Samtidigt när det blev 1-0 fick Stefan Nilsson sendrag på bänken, men draget var över efter ett ögonblick.

Åter till matchen.

När hemmalagets Mikko Aarnio fått sätta sig på utvisningsbänken för ett våldsamt slag ( horriblet domslut enligt han själv) kunde EBS backa hem lite och kontra. Den 15 årige debutanten ,Simon Blomqvist fick äran, med en man mindre på planen att göra mål, återigen på ett friläge. Vilken debut av Blomqvist! 2-0 till EBS!

Efter bekväma 2-0 slutade EBS att spela bandy och tillät dom gulklädda gästerna att sticka opp.
I den 37:e minuten reducerade man till 2-1 och svartklädda hemmalaget började tappa konceptet helt. Huddinge blev sugna på mer mål och vände således och framför allt rättvist på steken. Man hann göra både 2-2 och 2-3 innan halvleken var slut.

Vilka bedrövliga sista 15 minuter av EBS.

Den andra halvleken började EBS på lika dåligt sätt som man hade avslutat den första. 2-4 kom i den 48:e minuten .
Uj uj vilken usel start !

Micke Nanberg tog saken i egna händer och reducerade till 3-4 med 30 minuter kvar och en strimma hopp lystes upp på isstadion för EBS, hurra!

Huddinge är ett lag  som inte ger sig i första taget, ökade på sin ledning till 3-5 och 3-6 . Då såg det ut att rinna iväg för gästerna.

EBS tog en time out med 20 minuter kvar av matchen. Man möblerade om rejält i laget för att jaga ikapp. Matchens gigant,Nanberg gjorde kort efter den korta pausen 4-6 med 17 minuter kvar att spela. Spänningen blev inte mindre när återigen Micke Nanberg stänkte in 5-6 i den 76:e matchminuten.

Ja mina damer unt herrar. Det var en rafflande tillställning på Isstadion igår.

Med 7-8 minuter satsade EBS allt framåt. Man fyllde på med allt man hade. När 6-6 kom med 5 ordinarie minuter kvar att spela så gjorde målskytten Nanberg en kullerbytta av glädje. Publiken jublade ikapp, ja vilka scener... NI skulle ha varit där och sett allt!

Glädjescenerna dock när Nanberg smetade in en straff på övertid var obetalbara. Stefan Nilsson bar Nanberg på axlarna när man firade målet. Underbart att se.

Segern satt hårt inne, Huddinge spelade lurigt och är ett mycket bra lag måste erkännas. EBS U kämpade till sig den första segern i division 2 för den här säsongen och undertecknad tar åt sig hela äran över vinsten.