Matchrapport Djurgården - Eskilstuna BS

Hallå hallå här kommer matchrapporten.

EBS mötte ett defensivt hemmalag ,som backade hem och väntade på att EBS skule göra misstag ,för att sen snabbt kontra. Klassisk taktik!

Eskilstuna började matchen klart bäst och  hade inga problem att lirka upp DIF:s starka defensiv till en början. Jonas Östlund öppnade målskyttet och när sen Pierre Turborn smackade in 0-2 på ett frislag efter 16 minuter kändes det som att detta skulle gå vägen.

Man brukar snacka om små marginaler inom idrott och det kan man säga att det var igår också. När EBS fick straff, efter att Oscar Larsson bryskt blivit nedriven i straffområdet, så räddade hemmamålvakten Hampus Nilsson Adam Ferm Forslunds straff,  som sen resulterade i att DIF snabbt kunde kontra in reduceringen 1-2 med ca 5 minuter kvar av den första halvleken. Där kan man snacka om marginaler, hade det blivit 0-3 är jag helt övertygad om att Djurgården aldrig hade pallat vända matchen. Målet gav iallafall  Djurgåden den luft under vingarna man behövde.

Den andra halvleken såg mestadels ut som den första. Djurgårn låg lågt ner på egen planhalva och gjorde det tjockt framför egen kasse. EBS hade större problem att skapa lägen men det hade hemmalaget också. Lagets chanser till kvittering var lätträknade.

Kvitteringen skulle dock komma. Lagkaptenen Björå hade inga problem att göra mål från straffpunkten .

2-2 med ca 20 minuter kvar.

Nu öppnade matchen upp sig och hemmalaget började spela bandy som aldrig förr.

Men när Martin Östlund soloåker sig igenom DIF:s täta försvar i den 85:e minuten och rundar målvakten Nilsson trodde nog många EBS:are att detta var klart inklusive undertecknad . 2-3 till EBS. Succé!

Dom blåklädda gav sig inte utan kamp. Bara minuter efter EBS ledningsmål fick man dagens andra straff, med bara några minuter kvar av matchen .
Likt den första straffen hade Björå inga problem med att sätta bollen i nät.
3-3 vilken otroligt spännande match det hade blivit !
Nu blev det lite hetsigt och lite bökigt på planen ska sägas. Ja, ni vet skönt tugg med vad allt det innebär.

Men så var det med marginalerna...

Djurgårn ordnade en hörna på övertid . Självklart går bollfan in via benskydd, målskytt , Björå IGEN.
4-3  på övertid, vilket kändes så sjukt jävla surt och orättvist .

Grattis till segern.

För EBS del så kan man bara konstatera att man slarvade bort segern, för i ärlighetens namn var det EBS som var det bättre laget..
Så därför känns det helt oacceptablet att man slarvar bort två pinnar.

Man kan öven konstatera att saknaden av Jonsson och Nanberg framåt var stor. Man får be till bandygudarna att Nanberg och att Adde Jonsson kan vara med i nästa match

Överraskande var att DIF var så defensiva på sin egna hemmaplan, det var inget man hade räknat med direkt.

Nästa match är på söndag mot Norrelje, på bortaplan. Sjukt svår match!