Motståndarkoll, AIK Bandy

Nu är det AIK från Solnas tur att hamna under luppen i våran serie om motståndarna i EBS div 1 serie!



Det händer en hel del inom AIK Bandy.
Äntligen har man en egen hemmaarena att bygga en verksamhet kring, tidigare har man spelat sina hemmamatcher på Sollentunavallen och Spånga IP. Nuförtiden är hemmaplanen Berghamra IP där AIK äntligen funnit sin rätta borg för att kunna utveckla föreningen ytterligare.  Och som om det inte vore nog, dessutom finns numera en ungdomsverksamhet med med många unga aik:are!

Klubben kan stoltsera med 3 Sm-Guld och är sugna på att fylla på där antar vi på redaktionen.
Black Army behöver vi inte presentera för den normala människan. Fin supporterkultur med mycket bengaler, sång och allmänt sånt som tillhör en normal klack.

AIK och EBS har under ett par år nu spelat i samma serie från och till! För ett par år sedan när EBS mötte AIK i en träningsmatch på fantastiskt härliga isstadion i Eskilstuna hade gnaget med sig en stor supporterskara på tre pers som sjöng och skrek hela matchen. Ojoj Black Army i Tuna!
Ett annat minne RED har från en bortamatch mot AIK för 2 år sedan när EBS möts av bengaler, flaggor och hela kittet! Fanns inga läktare utan Black Army hade ställt sig ca 1 dm från isen så det blev hett om öronen för EBS spelare. Efter 15 min stod det 3-0 till gnaget och EBS kom aldrig in i matchen och förlorade och tappade där chansen till serieseger och AIK gick då vidare till kvalspelet detta år.     





Dagens AIK tillhandahåller många gamla rävar som vet var målet är belagt! En gammal EBS räv/profil spelade för gnaget för ett par säsonger sedan. Vi pratar naturligtvis om TT, dvs Tommie Taimi. Laget har precis som övriga lag i serien tränat på bra i sommar under ledning av spelande tränaren Per Hettman. Får väl se om AIK kan komma lika starkt fram på herrsidan som fallet är på damsidan i klubben där man varit framgångsrik de senaste åren.

Enda spelarförlusten är Jesper Fransson som pga studier flyttat till Falun/Borlänge. AIK har alltså värvat en mängd spelare i åldern 20-27 år som ingår i en föryngring av truppen. I träningsmatcherna har 6-7 nya spelare matchas in i "startelvan" på olika positioner, därav resultaten. Målet den här säsongen är en plats i toppen, men med tanke på spelaromsätningen är siktet egentligen inställt på säsongen 2010/11. Betr. ungdomsverksamheten - 3 lag ska vara i seriespel; P10, P12 samt P14.

Här har Ni AIK:s samtliga nyförvärv inför 2009/10.

Patrik Jonsson Huddinge BK
Jesper Ankarberg Spånga/Bromsten BK
Johan Svärdström Huddinge BK
Richard Öster Helenelunds IK
Richard Sandsund Helenelunds IK
Kristoffer Strandberg Helenelunds IK
Johan Nilsson Helenelunds IK
Robert Hannus Helenelunds IK
Henrik Svensson Gustavsbergs IF





AIK har hittills på försäsongen spelat 4 träningsmatcher med blandad kompott!

AIK - Åtvidaberg 2-8

AIK - Spillersboda 7-6

AIK - Nortelje BF 4-5

AIK - Uppsala Bois 3-2

HÄNG MED!!