Matchrapport EBS - Köping

Matchen igår kväll slutade 4-2 till Köping,en mycket rättvis seger för Köping.

EBS spelade inledningsvis bra, och EBS tog också ledningen. Andreas Jonssons klubba var stekhet och inom loppet av några minuter kunde han stänka in två bollar bakom Köpings målvakt.

Men ett vinnande lag måste ju ha lite flyt också, igår var flytet inte på Eskilstunas sida. Tyvärr för EBS del så kunde KIS kontra in 2-1 rätt omgående efter Jonssons 2-0 mål...

2-2 målet kom som ett så kallat brev på posten . Köpingsspelarna var på lysade spelhumör och dom vita eskilstunaspelarna hade allt svårare att skapa någonting framåt.
EBS-spelarna kom ingenvart och fick mest skjuta från distans.

2-2 slutade den första halvleken ,det var siffror som var smickrande för EBS. Målvakten Simon Iwarsson storspelade och räddade frilägen samt stod för många fina parader.

Till den andra halvleken var Marcus " Bankmannen" Wahlström tvungen att utgå pga skada.
Coachen Ole Gyldenlöve och lagledaren, Jocke Nordhäger var därmed tvungna att möblera om i laget ,å det grövsta. Henrik Nilsson fick kliva ner ett hack i banan och spela back och Martin Östlund fick spela defensiv mittältare.

I den andra halvleken var det frågan om ett ställningskrig, det ploppade även upp lite heta känslor och derbykänslorna blev rätt uppenbara från vissa spelare i dom båda lagen.

Köping tog ofint nog även ledningen genom ett friläge och EBS fick nu jaga efter en kvitteringsmål.

Med 20 minuter kvar av den andra halvleken tog EBS en välbehövlig Time out för att snacka ihop sig inför en offensiv för att jaga det där 3-3 målet.
Istället kunde Köping öka på sin ledning till 4-2 med 5 minuter kvar av matchen genom att dunka in en hörna.

Slutresultatet blev därmed 2-4 och man måste vara ärlig nog att erkänna att segern var helt rättvis. Köping var det bättre laget , men EBS gjorde en okej match. Men man har en del att tänka över inför fredagens kamp mot Helenelund...