Inför Eskilstuna BS - Helenelunds IK

 
 
 
 
Hallå där Ole Gyldenlöve. Förra veckan spelade EBS match mot Köping. Hur skulle du summera den insatsen?

– Jag tycker att vi ändå gör en okej match.Köping var lite bättre än oss tyvärr. Men den här veckan som varit , passade vi på att gå igenom och slipa på en del detaljer i spelet som vi upplevde behövde förbättras inför matchen imorgon (idag). Med två matcher i ryggen känns det som att spelarna har anammat dessa förändringar och att det vi jobbat på fungerat under vissa stunder helt okej, men vi är långt ifrån nöjda kan jag säga.

 

Vad är det för detaljer som ni fokuserat på under veckan?

– Framför allt handlar det om noggrannheten i vårt passninsgspel .I tidigare säsonger har vi ibland fuskat lite med vissa saker, vilket gjort att våra prestationer pendlat mellan att vara väldigt bra och mindre bra. Nu känns det som att vårt spel blivit stabilare, något vi hoppas kunna bygga vidare på.

 

Imorgon (idag) väntar seriefavoriten Helenelund i Västerås. Hur går tankarna inför den matchen?

– Vi vet att "Lunden " är ett bra lag. De har gjort en väldigt fin säsongsinledning och visat att de är ett lag att räkna med i den här säsongen. Vi måste vara med från början om vi ska ha en chans att rubba dom.

 

Inför årets serie är det mycket snack om både AIK samt GT76. Men Helenelund verkar smyga lite sådär skönt i vassen. Tror du att dom kan utmana om seriesegern?

– Jag är ganska övertygad om att dom kommer göra bättre ifrån sig den här säsongen jämfört med hur det såg ut ifjol. Helenelund är ett bra lag och de är mycket svåra att möta.

 

Hur tror du att matchbilden kommer se ut imorgon?

– "Lunden" kommer nog inte att göra några större ändringar eller justeringar från föregående säsonger i sitt spel till morgondagens( idag)match. De gillar att komma ut och köra sitt styrspel. Med hjälp av sitt styrspel försöker de få till snabba spelvändningar och på så sätt komma i vassa kontringslägen.

"Lunden" bra bandylag med både rappa och spelskickliga forwards. Utöver det har de även några tunga backar som verkligen är tuffa att möta. Vi måste helt enkelt gå in och göra ett ordentligt jobb och våga utmana deras backar. Sätter vi hög press mot mål så tvingas deras backar att vrida och vända på sig en hel del. Om vi klara det och lyckas få rörelse på dem slipper vi att hela tiden anfalla mot ett samlat och rättvänt försvar.

Men vi har bilden klar för oss och vet vad som krävs för att vinna även om det just nu inte är det viktigaste , utan vi vill se till att vi snäppar upp vårt grundspel och bli mindre lättlästa...

 

EBS och Helenelund ska möta varandra tre gånger i seriespelet den här säsongen, varav två av matcherna ska spelas på deras hemmaplan. Är det tufft att möta dem på Sollentunaallen ?

– Ja, det är det verkligen. Alla lag i serien kommer få det svårt att på deras hemmaplan.

 

Har du någon laguppställning att bjuda på?

– Som det ser ut nu kommer vi ändra om rejält i laget sen den senaste matchen.

Peter "Pottan " Potkonen har vi valt att plocka in tack vare sin skridskoåkning och inställning. Även Magnus Larsson ska spela då Marcus Wahlström är skadad. Pierre Turborn har varit sjuk under veckan så han vilar. Elias Andersson är upptagen med att spela med sitt VSK.

In istället kommer ,Sebbe Gustavsson, Oscar Larsson, Rickard Reimer och så kommer trollerigubben Robin Antevee in i laget. När det gäller vem som vaktar målet så är det inte bestämt i nuläget. Simon Iwarsson gjorde en riktigt bra insats mot Köping,kan bli så att båda målvakterna står varsin halvlek.

Johan Englunds foto.
 
 
 
99 Simon Iwarsson
80 Johan Englund
 
2 Jörgen Pettersson
4 Magnus Larsson
5 Rickard Reimer
7 Oscar Larsson
8 Robin Antsvee
9 Gustav Wallin
10 Jonas Östlund
11 Sebastian Gustavsson
13 Henrik Nilsson
14 Andreas Jonsson
16 Peter Potkonen
20 Jonas Thilén
50 Adam Ferm-Forslund
 
Vilar:
Pierre Turborn -  Sjuk
Rikard Karlsson 
Martin Östlund
Markus Wahlström -  Bortrest
Marcus Wahlström -  Skadad
Peter Norlund - Skadad
Elias Andersson - Spel med VSK P20
Mikael Nanberg - Jobb
Simon Blomqvist
 
 
Spelade träningsmatcher:
Borgia 4-2
Köping 2-4
 
 
Johan Englunds foto.