matchrapport Eskilstuna - AIK

Filmandet och alla bilder är från PSP

EBS visste att gästerna skulle sätta full fart från första sekund och att pressa högt i banan.
Redan i den första matchminuten fick AIK en hörna som man stänkte dit via Jonas Östlunds hjälm, rakt upp i nattaket.
0-1 i baken direkt.

EBS svarade upp på målet i röva, bara minuter senare genom att kvittera ,genom EBS egna poängkung, Martin Östlund.
"Hurra" skreks det över hela Eskilstuna med omnejd. Många av dom tusentals som hade ställt sig på läktarna satte kaffet och mazarinen i halsen dock när AIK ,dryga 40 sekunder efter EBS målet återigen tog ledningen med 1-2.  Bara 5 minuter in i matchen.

AIKs höga press och framför allt AIK:s Johan Willes, hade till en början fritt utrymme att lattja på och EBS var inte bra i inledningen .Som ett brev på posten, kunde gästerna även öka på sin ledning efter ett friläge.
1-3 efter 10 minuters spel, vilken mardrömsstart på matchen för Eskilstuna BS.

Efter 18 minuter tog Gnaget, lite överraskande en time out och den föll väl ut med AIK ögon. Willes fick hämta andan och kunde på åka solo genom hela EBS och stänka in bollen till 1-4 efter 22 minuter..

Efter 1-4 började buropen hagla och.. nej nu överdrev jag en smula, så farligt var det inte.

Dock så tog sig EBS i kragen. Peter Norlund stänkte överraskande in 2-4 ,raaaakt upp i nättaket och Uffe Karlsson jublade så att han flög ur rullstolen vid avbytarbåset.

EBS började nu allt mer käka sig in i matchen och några av hemmspelarna blev så heta att man fick sitta på utvisningsbänken och för att kyla ner sig en smula.

Hemmalaget avvärjde AIK:s attacker framåt med två man mindre på banan och som ett mirakel kunde EBS: storskytt, Sebastian Gustavssoon stänka in säsongens andra hörnmål. Vilket mål och vilket jubel på läktarna. karnivalstämning!!

Succé!

Den första halvleken slutade 3-4 tilll gästande AIK och i paus peppade Lasse Ström sitt lag max för att laget skulle kunna vända det hela.

I den andra halvleken och med vinden i ryggen kunde EBS ta över matchen. AIK skapade ytterst lite och började istället lägga allt för mycket fokus på domartrion istället för att spela bandy.

Efter en fin soloåkning av Martin Östlund, kunde revsherr Östlund ner i traffområdet, huvudomaren Ahlsén dömde straff och Jonas Thilen kunde hur säkert som helst sätta dit 4-4.med 30 minuter kvar att spela.

EBS hade nu momentum och gott självförtroende i ryggen , speciellt Martin Östlund.Han blev i den 68:e minuten snyggt framspelad av sin bror Jonas och kunde ensam med AIK:s målvakt, Martin Falk öka på ledningen till 6-4! Vilken vändning!

Glädjen blev tråkigt nog ytterst kortvarig. Minuten senare reducerade AIK genom lutifaxen Robert Hannus. Ensam med målvakten gjorde han inga misstag och matchen levde plötsligt igen.

AIK:s överlägset bästa spelare hamnade i händelsernas centrum med tio minuter kvar av matchen. Willes drog på sig sin tredje utvisning och fick se det röda kortet i skyn och fick således kliva upp på läktaren för att se klart matchen.
EBS spelade av dom sista minuterna och Mikael Nanberg kunde i 90:e minuten soloåka sig igen om AIK:s försvar och sätta dit 7-5 och punktera matchen helt.

Vilken match!

Bäst i EBS:
+++++ Pierre Turborn
Alltså, Pierre du var magnifikt bra. Brytningsäker och spelar med stor pondus.

++++ Markus Wahlström
Har växt till en nyckelspelare i laget. Otroligt vass framåt.

Helenelund - GT/76 2-4
Lunden har fått en katastrofinledning på säsongen och inkasserade en förlust efter två insläppta mål dom sista tio minuterna. Kämpa Lunden!

Hubbo - Berget 3-6
Berget vann lite otippat jumbomötet. Kämpa Hubbo!

Norrtelje - Djurgården -
Hemmalaget glömde boka in matchen och tillställningen blev tyvärr inställd. Kämpa matchbokaren!