Matchrapport, Grängesbergs BK - Eskilstuna BS

När bussen gled in med ca 1 timme innan matchstart på Grängesvallen så var det perfekta förhållanden, lite kyla och ingen blåst. Med 20 minuter innan start började det blåsa och dimpa ner ett fint litet duggregn av någon märklig anledning, det ställde till det för båda lagen kan man ju säga.

Den första halvleken var ingen höjdare då bollen for som en flipperkula. EBS satsade på att lyfta långt för att slippa kladda med bollen på egen planhalva. Grängesberg hade sin taktik klar, att störa EBS uppspel. EBS hade klara problem med detta.

Grängesberg försökte skapa chanser framåt men EBS defensiv var lika bra som hemmalagets. Om man ska sammanfatta den första halvleken så var det ingen höjdare något av lagen.

Gränges fick chansen att ta ledningen efter dryga 25 min då man blev tilldelade en straff , som sen slogs långt utanför. Eskilstunas lagkapten, Pierre Turborn hamnade i fokus under den första halvleken då han fick sitta på botbänken två gånger, orsakade en straff ( som egentligen var ett frislag)  och även hann göra ett mål på hörna i den första halvlekens slutskede.
Nej den första halvleken var verkligen ett sömnpiller, till och med den stora publiken på 139 personer och framför allt ,den klack som slutit upp, var utråkade och brände av raketer och bengaler för att få igång sina hemmaspelare, dock utan att lyckas.

Om isen var mindre bra den första halvleken var den utmärkt i den andra. Grängesberg tog tag i den berömda taktpinnen och började ta över mer och mer. Man kvitterade också på en stenhård hörna i den 56:e minuten.
5 minuter senare tog man även ledningen till hemmapublikens stora glädje. EBS tränaren , Patrik Vikström tog sedan timeout och ändrade på vissa taktiska saker. Bara minuter efter det så blev Martin Östlund frispelad av Pierre Turborn och kunde helt ensam mot målvakten , snyggt sätta dit kvitteringen till 2-2.

Efter det målet var det EBS som var det bättre laget som tryckte på för att även kunna göra ledningsmålet, men ju närmare man kom slutsignalen, desto mer så jämnade spelet ut sig och matchen stod och vägde fram o tilllbaka. Tyvärr för EBS del så med 15 sekunder kvar innan ordinnarie tid ,så fick hemmalaget jubla ikapp. På en slumpboll som EBS inte fick undan i eget strafffområde, kunde spjuvern i Grängersberg , Robin Granlund göra 3-2 och den högljudda hemmaklacken jublade som om det inte funnits någon morgondag. GBK punkterade matchen med sitt 4-2 mål bara sekunder innan slutsignalen och hemmalaget fick den här gången glädjas åt att fira i årets sista match och det är bara att lyfta på hatten och gratulera till vinsten.

Denna match hade kunnat sluta hur som helst då båda lagen bjöd upp till dans i den andra halvleken. Man kanske är lite färgad men ett oavgjort resultat hade nog varit rättvist. Kul att det kom mycket publik som satte färg på denna tillställning. Otroligt roligt att spela när det tjoas o tjimmas från läktaren. Grängesbergsspelarna kan skatta sig lyckliga över att ha en sån publik att spela inför.

För EBS del är nästa match redan på söndag mot Katrineholm U på Backavallen klockan 15:00. Förgoppningsvis kommer en del spelare tillbaka från både sjukdomar och semesterresor.