Succé!

Med säsongens i särklass uslaste is på Isstadion på åratal, skulle det spelas match mot Danmarks IF.

EBS U satte full fart från start och spelade fantastiskt bra.
5-0 efter 20 minuter får man väl vara lite halvnöjd med. Man såg mönsteranfall efter mönsteranfal trots den dåliga isen som gjorde att bollen hoppade över att antal klubbor och sarger. Ja bollen var överlag svårkontrollerad, man hade även en jobbig motvind i ansiktet som grädde på moset.
Men med maximal utdelning hade det kunnat vara tvåsiffrigt, ja det var känslan efter dom första delen av den första halvleken. Danmark var tvungna att ta en tidig time out för att organisera om laget för att få bukt med EBS:s frejdiga offensiv.

Efter time outen började Danmark slå låååånga lyror som ställde till det lite för hemmaförsvaret,men man gick in med en betryggande 6-1 ledning i paus.

I halvtidsvilan var EBS tränare, Uffe G nöjd men gav även ett par vaningens fingrar för vissa saker som vi vill vara lite hemliga med.

Isen till den andra halvleken var märkbart bättre då vaktmästarna hade lagt på vatten efter EBS önskemål ( Att man ens måste berätta för dom att man vill ha vatten på isen är makabert).

Isen var härligt spelbar den första kvarten och EBS utökade sin ledning omgående. Dock efter kvarten spelad så var det EBS tur att ta en time out.

Uffe G var allt annat än nöjd med sina spelare och påpekade detta och hotade med kallt vatten i duscharna efter matchen om man inte skärpte till sig.

Man skärpte inte till sig och nu väntas kallt vatten i kranarna veckan ut.

Nej skämt och sido så var det spel mot ett mål i den andra halvleken. Danmark hade inte orken eller kunskapen att få till något av värde framåt.

EBS kostade på sig en straffmiss och man måste ge en eloge till bortalagets målvakt som hade en bra dag i målet trots 11 insläppta. Utan honom hade det kunnat bli 20-2..

Bäst i EBS var som redaktionen innan matchen hade förutspått, Markus Wahlström .
Även liberon Tomas Norlund, Thomas Dicksved,Peter Potkonen och Robin Malmström förtjänar även dom en fjäder i hatten.