När redaktionen dök upp till Isstadion fanns Köpings egna lilla spjuver Anders Kvist i EBS omklädningsrum för att hälsa på alla gamla lagkamrater.

Trevlig prick den där Kvisten!

Självklart höll han en kopp kaffe i näven...

Bankmannen var laddad. Koll in mördarblicken på han...

Östis,Osten och Pottan var även dom väldigt koncentrerade innan matchen skulle börja. Pottan var grinig över att tejpen var dålig.

Sportchefen/EBS egna alltiallo,Uffe G var med på ledarbänken och hjälpte Örjan. Möcke bra.

Chelski fick spela vänsterhalv för första gången någonsin och gjorde absolut inte bort sig!

****************

När väl matchen sattes igång startade KIS full fart framåt. Man skapade direkt hörnor och redan efter 5 minuter fick man öven möjligheten att ta ledningen på straff.

Torsell räddade skottet som satt mitt i målet och tur var väl det..

När man tittade på matchuret efter 22 minuter kunde man konstatera att Köping hade ökat på till 0-2 av den gamle EBS-bekantingen Anders Kvist. KIS skapade massor hörnor, missat en straff.

Det syntes att man var klassen vassare. EBS skapade knappt ingenting. Men på en hörna och på en straff , båda inslagna av Pierre Turborn stod det hux flux 2-2 på måltavlan.

Súcce!

I paus var alla nöjda med dom sista 25 minutrarna och man kom överrens att man skulle fortsätta spela på samma sätt. Nämligen att spela äckligt disciplinerat defensivt.

Köping rivastartade , likt den första halvleken och vaskade fram hörnor och ville hela tiden framåt.

EBS kunde reltivt enkelt styr ut enmanssoloåkningarna och avväpna köpingslirarna. EBS skapade kanske inte så mkt första 20 i andra halvleken men det gjorde inte Köping heller fast dom hade bollen mest.

Matchen var oerhört jämn och EBS var farliga när man väl fick tillfälle att kontra. EBS var även nära att ta ledningen, ett stolpskott från Robin Malmström efter ha blivit framspelad av Eric Olsson.

Men EBS skulle ta ledningen,efter att Peter Potkonen blivit neddragen för andra gången i matchen( blev även straff första gången) klev veteranen Thomas Dicksved fram vid straffpunkten och gjorde inget misstag.

3-2 och Köping inledde en offensiv dom sista minutrarna men det blev inge mer mål för gästerna.

Härlig vinst för EBS. Första gången på 2000-talet man vinner över Köping!

*****

För Köpings del gjorde man en bra match. Ja iaf dom första 20 minuterna i första halvlek.
Resten är väl bara att glömma för deras del.
Revansch mot Nyborg på lördag? Vi på Bandyportföljen.blogg.se hoppas att Köping klarar sig kvar i allsvenskan även till nästa säsong. Lycka till!

Att EBS skulle slå Köping var det nog inte många som hade trott innan matchen. Efter förlusten mot division 2 laget Grängesberg fför 11 dagar sedan pratade man ihop sig i laget och knöt bandyhandskarna i fickan..
Efter det snacket gick man och först spöade Borgia och sedan Köping. Båda matcherna med en lysande defensiv och man spelade som ett lag och man jobbade för varandra..

Jävla roligt att beskåda! Hoppas detta håller i sig och man inte blir styva i korken, eller som Örjan Holm sa efter matchen igår. "  Vi måste vara Ödmjuka"

Så här skrev man på Köpings hemsida;

KIS förlorade tisdagens genrep inför seriestarten. För motståndet stod Eskilstuna BS, som vann med 3-2 efter 2-2 i halvtid. KIS öppnade matchen starkt och tog ledningen med både 1-0 och 2-0.

Då trodde vi att det skulle bli en enkel seger mot ett defensivt spelande EBS

EBS kom emellertid igen och KIS somnade till. Hux flux stod det 2-2 efter att förre KISaren Pirre Turborn reducerade till 1-2 på hörna och kvitterade på straff.

I andra halvlek hände inte så mycket. Det var hafsigt spel från båda hållen.
Men så, sju minuter från slutet fick EBS åter en straff, som resulterade.
Slutresultatet blev därmed 3-2 till EBS. Eskilstunalaget hade en mycket duktig målvakt som räddade både en straff och otaliga hörnor.

KIS måste visa upp ett mycket bättre spel till seriepremiären mot Nyborg på lördag.
Laget spelade alltför stereotypt för att kunna passera den försvarmur som EBS ställde upp. Man måste kunna spela mer fantasifullt och varierat för att anfallspelet ska ge resultat. Nu fångades KISarna enkelt upp av EBS-försvaret.

Vi vill alltså se bättre takter på lördag.

********

På Lördag är det match igen ,klockan 14:15 på Isstadion.
Återigen är det motståndarna, i det här fallet AIK som står för favoritskapet i den matchen.