Håkans härliga hörna.

Så var första delen av kvalet avklarat och vi gjorde som helhet en bra match.

 

 

 

Uppsala BOIS visade sig vara ett bra spelande bandylag precis som vi räknat med. De spelade en bra varierad bandy med mycket bollbyten och finurliga lyftningar.

 

 

Vi pratade innan matchen om att defesiven och det takstiska spelet skulle bli avgörande och jag tycker att laget gör en kanoninsats defensivt och att vi även tar våra lägen till omställningar på ett mycket bra sätt. Uppsala lyckades inte skapa några rena målchanser genom att spela sig igenom oss utan tog mycket avslut långt utifrån. En klar spelide från deras sida var också att lyfta in bollar mot vårt mål och jobba på att få dit returer.

 

 

I vårt offensiva spel hade vi relativt enkelt att ta oss förbi Uppsalas första styrning och därifrån attackera från bra lägen. Uppsala backade dock hem och tätade i mitten vilket gjorde att vi fick försöka ta oss runt dem. Att vi skapar 12 hörnor visar tydligt att vi kom fram på kanterna och med bättre utdelning på hörnorna (bara 1 mål) hade Uppsala fått det jobbigare. Vi gör ändå 3 bra spelmål där vi avslutar inne i deras straffområde, något som Uppsala bara lyckades göra på oss vid ett av målen.

 

 

Lite oturligt missar vi en straff vid ställningen 2-1 vilket kanske ändrat matchbilden lite om vi kunnat få 2 måls överläge.

 

 

Men sammafattningsvis tycker jag att vi borde ha vunnit matchen. Vi släpper in 3 mål på skott utifrån som slumpmässigt styr på våra spelare och in i mål medans vi själva spelar oss till 3 mål och en straff genom att ta oss igenom deras lag med bra fart och bra individuella prestationer. Min spontana känsla är att Uppsala har tur som gör de här chansartade målen och att den här matchen likaväl hade kunnat sluta 4-1 eller 4-2 till oss.

 

 

Till nästa match i morgon är det bara att forsätta jobba stenhårt i defensiven och fortsätta göra bra omställningar. Det känns som att vi har mer att ge... Och att Uppsala har fyllt sin kvot med tur i de här kvalmatcherna... :-)

 

 

Matchens målskyttar:

1-1 Martin Östlund - snyggt assisterad av Peter Norlund

2-1 Sebastian Gustafsson - Assisterad av Mattias Kåbring

3-2 Martin Östlund - Soloprestation av rang

4-3 Tommy Wass - en av tolv hörnor gick i mål

 

 

Hörnstatistik: EBS 12 - Uppsala 6

 

Håkan Ljungquist - Tränare Eskilstuna BS