Förnuft till fånga.

Sv bandyförbundet gick igår ut med detta:
Tävlingskommitténs (TK) förslag om serieindelningen för div 1 herrar (sex grupper) som publicerades på hemsidan den 11 april redovisar en omfattande svarsfrekvens från berörda föreningar. Majoriteten intar en negativ inställning till TK:s förslag där ett dominerande antal lag avvisar alternativet med hänvisning till negativa konsekvenser för underliggande divisoner, sämre status på div 1, ojämnt antal lag i serierna med mera.

TK har med anledning av ovanstående synpunkter beslutat att inställa förslaget om sex  div 1-grupper. TK återgår därmed till 4 x 10-lagsserier enligt gällande tävlingsreglemente. Berörda föreningar skall till TK: s Arne Eklöf, mail [email protected] inkomma med synpunkter på serieförslaget (4 x 10 lag) senast den 5 maj 2012.

Så här ser grupperna ut nu:

Vad kan man säga om detta då?

Jo, att SvBF tog sittt förnuft till fånga och skrotade den mindre bra íden om att ha 6 division 1 grupper. Samt att Grängesberg,Lesjöfors och Slottsbron får börja om i division 2.

Gött!

****

I den Norra serien lär det handla om 2 lag som ska slåss om två första platserna. Skutskär och Västanfors är väl skyhöga favoriter.

***

I den Västra serien finns det EBS relaterade spelare i form av Johan Sundvall och Joakim Svensson i Skövde och Michael Tuben Turborn. Kommere bli intressant att följa den serien. Kålland och Otterbäcken lär bråka om förstaplatsen.

****

I den Södra tror vi att Derby har ett fantastiskt läge att ta klivet upp i Allsvenskan igen. Man får ingen skrämselhicka när man går igenom lagen direkt.

***
I Eskilstunas egna serie tror vi såhär att den komer bli oerhört jämn.







#Djurgårn har kvalat till Allsvenskan i 4 säsonger i rad. Det råder dock en tystnad om läget i truppen just nu. DIF är alltid farliga. Svårslagna på Spånga IP.

# AIK gjorde en okej säsong som var. Man verkade om man ser till resultaten att man var ruggigt ojämna. Spela oavgjort mot seriesgrarna och man åkte på pisk mot luftslottet Lesjöfors. Blir man stabilare kommer man top 3.

#GT 76 var dödsdömda av dom flesta förra säsongen men krigade sig kvar på ett bra sätt. Gubbängens isbana är jobbig att beträda då den är lika trång som sardinburk.

#Anonyma Norrtelje vet ingen vart man har.

# Tillberga U är ett stort frågetecken då A-laget har drabbats av massflykt. Hela Eskilstuna hoppas iaf att Fosshaug kommer till Isstadion i Eskilstuna.

# Nitro Nora tror vi kommer att antingen komma etta eller tvåa när säsongen ska summeras om ett år. NN är ett lurigt bandylag.

# UNIK som trillade ur Allsvenskan har nog bara ett mål. Att studsa upp och tillbaka till den näst högsta serien. Allt annat är ett fiasko.

# Uppsala BoIS kommer att överaska många och vi tror att man kommer någonstans i mitten av tabellen. EBS ikonen Martin Ekman som numera spelar i Bois kommer stänka in mål.

# EBS kommer kämpa med näbbar och bandyklubbor att för att hålla sig kvar.

# Världsmästarna i att vara unga, har lärt sig en viktig läxa efter förra säsongen som i långa stunder var tung. Ja vi talar givetvis om unga Helenelund .PÅ Sollentunavallen plockar man många och i och med det kommer man på en top 5 placering.


Vad tycker ni om den nya serieindelningen?
#1 - - Styven:

Ruggigt intressant serie. Kommer med ett tips när silly season börjar närma sig sitt slut, men Nitro Nora är ett svårslaget "brukslag", men men!!!

#2 - - Jagga:

Håller med Styven. Tror Nitro blir livsfarliga.



1 N/N

2 UNIK

3 DIF

4 AIK

5 HIK

6 Tillberga

7 Uppsala BoIS

8 EBS

9 GT 76

10 Norrtälje

#3 - - Björn:

Tror att Unik,dif,nitrinora & aik gör kommer top 4.

#4 - - Leffe:

Nitro/Nora har tydligen tappat Hermansson som gjorde alla mål förra säsongen, han ska visst flytta till Stockholm! Blir intressant att se vilken klubb han dyker upp i där!